ОУ "Васил Левски" - град Враца
Иновативно училище
Основно меню

Скъпи приятели, ученици, колеги,

В тъжния, но изпълнен с преклонение и почит ден, в който отбелязваме годишнина от гибелта, но и подвига на най-светлата и величава личност, символ на свободата Васил Иванов Кунчев - Левски, патрон на нашето вековно училище, за мен е изключителна чест да Ви съобщя най- дълго чаканата новина.
В нашето училище, в което са учили и работили поколения, хиляди ученици и учители, в училището на футболния магьосник Мартин Петров и легендарния спортен педагог Димитър Миленов най-после ще изградим модерен физкултурен салон. За изграждането му е одобрено финансиране в размер на 1 498 497 лв. по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.
Благодаря за подкрепата, отговорното и професионално отношение на екипа и лично на кмета на Враца, г-н Калин Каменов, на главния архитект, г-н Митко Анатолиев и разбира се, на автора на проекта архитект Валери Маринов.
Спортът може да даде толкова много на децата ни. Училището ще отвори широко врати за великолепните ни треньори по лека атлетика, футбол, борба, волейбол… В деня на смирение и поклон пред подвига на Апостола на свободата повече от всякога чувстваме отговорността, но и мотивацията да възстановим и надградим спортната слава на Иновативно училище „Васил Левски“. В следващите пет години ще го направим. Ще бъде трудно, но най-хубавото предстои!

Румен Петков